Care sunt câștigătorii celei de-a XIII-a ediții a concursului de artă culinară tradițională desfășurat la Cumpăna

Administrație locală
Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, concursul de artă culinară desfășurat ieri, 21 mai, pe terenul fostului Stadion al Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, a adunat reprezentanți ai tuturor etniilor din Dobrogea și a adus bucurie în sufletele și papilele gustative ale tuturor celor prezenți, juriu, concurenți și localnici.
Sărbătoarea devenită tradiție în comuna Cumpăna „Conviețuire Interetnică pe Plaiuri Dobrogene” a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna, în colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).
În cadrul concursului de Artă Culinară au fost prezentate, jurizate şi degustate bucate tradiţionale, specifice fiecărei comunităţi, dintre care amintim: plăcintă dobrogeană, sarmale în foi de varză şi de viţă, tochitură dobrogeană, şuberec, cobete, geantîc, tatli ceorec, revani, musaca, iufca, humus, baclavale şi sarailii.
Participantele la concurs s-au prezentat cu o ofertă deosebit de bogată.
La evenimet a fost prezent și consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Emre Yurdakul.
Edilul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, le-a prezentat oaspeților de seama produsele tradiționale fiecărei etnii, pregătite de gospodine.
La categoria „sărat” Locul I a fost adjudecat de gospodinele din comuna Ghindăresti, iar la categoria “dulce”, medalia de aur a mers la Hârsova.







