Noi reguli în domeniul HoReCa! Ce trebuie să schimbe patronii restaurantelor

Economie
Patronii restaurantelor trebuie să actualizeze meniul. Sub denumirea fiecărui preparat în parte trebuie să apară cantitățile ingredientelor, valorile nutriționale, dar și nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi.
Reprezentanții din domeniul HoReCa se așteapă ca nutriționiștii să speculeze, iar tarifele să fie foarte mari. Toate acestea se vor transfera în prețul produselor comandate.
Noua decizie a fost dată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Decizia se aplică și pentru livrările la domiciliu, informațiile trebuie afișate pe site.
„Este o lungă serie de decizii care lovesc foarte mult în zona asta HoReCa. Este foarte afectată HoReCa de toate deciziile care se iau în ultima vreme, începând cu pandemia și după aceea cu nivelul de taxare. Este foarte greu să reușești să ridici o afacere pe parcursul anului, când apar de la lună la lună costuri noi”, mărturisește Matei Ionescu, proprietar de restaurant despre starea HoReCa.
Ordinul dat de ANPC va intra în vigoare de la data de 20 decembrie. Cei care nu vor respecta aceste reguli ar putea fi sancționați cu suspendarea activității, potrivit Antena3.ro.
Foto: Ilustrativ (arhivă)
Citește și:
Noi ajutoare pentru HoReCa! Vezi care sunt condițiile de eligibilitate







