Amenzi de aproape 900.000 de lei date de inspectorii ANSVSA pe litoral, în cea de-a doua săptămână a controalelor din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2022

Știrile zilei
Inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au desfășurat, în perioada 27 iunie – 10 iulie, mai multe activități de control, în cadul „Comandamentului Sezon Estival 2022”. Aceștia au verificat 446 de unități de vânzare și au aplicat 96 de sancțiuni, în valoare de 896.000 de lei.
De asemena, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.
Totodată a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 81,604 kg de produse alimentare (peşte, carne, produse din carne, preparate culinare), care nu corespundeau din punct de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.
Echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022” activează în nouă locaţii care acoperă întreg litoralul Mării Negre, de la localitatea Corbu la localitatea Vama Veche.
În urma controalelor efectuate de inspectorii ANSVSA, s-au descoperit deficiențe în ceea ce privește comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, dar și în ceea ce privește comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.
„Inspectorii „Comandamentului Sezon Estival 2022” vor intensifica acţiunile de verificare în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în pensiuni, tabere şcolare, creşe şi grădiniţe. O atenţie sporită va fi acordată târgurilor şi festivalurilor culinare”, se mai arată într-un comunicat al ANSVSA.
ANSVSA prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Foto: Ilustrativ (Arhivă)
Citește și:






