Cadouri pentru copii și meniu special de Crăciun oferite de SC Arimex Comexim 2000 SRL pacienților internați în spitalele constanțene

Știrile zilei
În ziua în care sărbătorim Nașterea Domnului, Arimex Comexim 2000, societatea care se ocupă de hrana pacenților internați în spitalele constănțene, prepară meniuri speciale și o mulțime de bunătăți iar spiridușii Moșului au pregătit o mulțime de cadouri pentru toți copiii internați.
Pacienții internați în această perioadă în spitalele constănțene au parte de un meniu special, pregătit de angajații SC Arimex Comexim 2000 SRL. Astfel, la micul dejun, pacienții au primit ceai cu lămâie, tobă, lebăr, caltaboș, brânză topită, caș de vacă, urdă de vacă, unt, miere de salcâm iar ca supliment – iaurt natural sau lapte dulce.
La prânz, cei internați în Spitalul Județean au primit ciorbă țărănească de purcel, ciorbă de purcel cu smântână, supă de văcuță, supă de curcan cu legume, supă de pasăre cu zdrențe de ou, supă de legume cu smântână, supă strecurată de legume, friptură de purcel la tavă în sos de vin pe pat de orez cu ciuperci, friptură de văcuță în sos ostropel cu piure de cartofi, friptură de văcuță în sos alb cu piure de cartofi, brânză proaspătă de vaci cu piure de cartofi, sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute în saramură, spaghete în sos de roșii cu busuioc și piept de curcan rumenit în cuptor.
Ca salate la prânz au fost servite salată de varză albă cu morcovi sau salată de gogonele.
Pacienții au primit, ca desert, cozonac cu nucă, stafide, rahat și cacao, portocale, banane, compot de mere și ca supliment – măr copt cu miere și stafide.
La cină bolnavii vor primi cartofi gratinați cu gorgonzola și cârnați proaspeți de porc la tigaie, trunchi de chefal și de macrou la cuptor cu mămăliguță și sos de lămâie, pulpe superioare de pui la cuptor în sos de vin și sote de broccoli/cartofi/fasole verde/conopidă, aripi de pui shanghai cu piure de cartofi, cartofi gratinați cu brânză/smântână/cașcaval cu pulpe de pui la tavă, sote de legume (cartofi, brocoli, conopidă, fasole galbenă) cu brânză de vaci și ceai cu lămâie, iar ca salate – buchete de conopidă murată, salată verde cu sos de lămâie sau salată de varză albă.
Desertul la cină este compus din biscuiți cu cremă, napolitane și o prăjitură.
Moș Crăciun, ajutat de o Crăciuniță și doi elfi a adus bucurie pe chipurile celor mici
Moș Crăciun, ajutat de o Crăciuniță și doi elfi, a venit la toți copiii internați în Spitalul Județean și în Spitalul de boli infecțioase, împărțind mângâieri, încurajări și aducând speranțe, zâmbete și bucurii. Pe lângă acestea, fiecare copilaș a primit şi câte un audiodisc cu povești îndrăgite, aduse tocmai din Regatul Zăpezii dar și câte o măscuță magică, împodobită cu brăduţi, steluţe, clopoţei şi fulgişori de nea. În plus au mai fost răsfățați cu dulciuri, fructe, ursuleți, ambulanțe, păpuși dar și creioane și cărți colorate în care vor desena și vor află despre Nașterea lui Iisus și magia Crăciunului.
„Mulțumim din nou echipelor Dobrogea SA, Selgros Cash &Carry, Smithfield Prod SRL, Delaco Distribution SRL, Eur Vial Consumer SRL, Gecam SRL și Zbornicul SRL pentru grija și sprijinul permanent acordat în îmbunătățirea meniurilor pacienților internați.
Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică, și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma.
Iar bucuria, dragostea şi speranţa să ne însoţească în aceste momente de sfântă sărbătoare şi să ne aducă Domnul un An Nou, cu pace, belşug şi spor în toate cele bune!“, a declarat Drăghici Virgil, administratorul societății.






