za-logo

Ne puteți urmări pe:

  • Acasă
  • Știrile zilei
  • Administrație locală
  • Politic
    • Alegeri
    • Bilanț de mandat
  • Economie
  • Cultură
    • Istoria Dobrogei
  • Învățământ
  • Sport
  • Sănătate
    • Sfaturi Naturiste
    • Totul despre Coronavirus
    • Mama și copilul
  • Agricultură
  • Externe
  • Locuri de muncă
  • Imobiliare
  • Anunțuri
  • Evenimente în Constanța
  • Showbiz
  • Social
  • Turism

Ne puteți urmări pe:

Acasă - Știrile zilei - Cele mai îndrăgite bucătărese de pe internet se întrec în rețete: Cum pregătesc Jamila și Gina Bradea cozonacul

Cele mai îndrăgite bucătărese de pe internet se întrec în rețete: Cum pregătesc Jamila și Gina Bradea cozonacul

Cele mai îndrăgite bucătărese de pe internet se întrec în rețete: Cum pregătesc Jamila și Gina Bradea cozonacul

Știrile zilei

23.12.2023

De către Ana-Maria Lipan

Mirosul cozonacului proaspăt scos din cuptor trezește de fiecare dată amintiri dragi din copilărie, făcându-ne să retrăim momentele petrecute alături de familie. De Crăciun, cozonacul este printre preparatele nelipsite de pe masă. Iată rețetele de cozonac ale celor mai îndrăgite gospodine din mediul online.

Jamila ne prezintă o rețetă moștenită din copilărie, de o dragă vecină. Vloggerița precizează încă de la început că un factor important pentru un rezultat delicios este ca toate ingredientele trebuie sa fie de buna calitate și neapărat la temperatura camerei. Și spațiul de lucru trebuie să fie cald și este necesar să se acorde atenție sporită în momentul preparării aluatului.

Jamila Cuisine. Sursă foto: Facebook

“Înainte de a face cozonacul, trebuie neapărat făcuta maiaua și lăsata să crească. Astfel verificăm drojdia, dacă aceasta este bună, maiaua va crește frumos, iar dacă nu, o putem reface fără să stricam ingredientele. Foarte important este să nu exageram nici cu zaharul pentru că poate opri creșterea aluatului și să nu încălzim laptele excesiv, din același motiv. Laptele trebuie să fie călduț, la fel si untul. Când aluatul și-a dublat volumul, este gata, nu-l lăsați prea mult pentru că poate descrește.”, precizează aceasta pe blogul personal, jamila.ro.

Cozonacul trebuie copt la foc mediu, la aproximativ 160-170 de grade, iar cuptorul trebuie întotdeauna preîncălzit. Cozonacul este gata după 40-50 de minute de stat în cuptor. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a reproduce rețeta Jamilei.

Pentru aluat combinați:

• 500 g lapte cald;
• 200 g zahăr;
• 100 ml unt topit;
• 100 ml ulei;
• 5 gălbenușuri;
• 2 cuburi drojdie (50g);
• 1 kg făină;
• 1 esență de vanilie;
• coajă de la o lămâie.

Pentru umplutură aveți nevoie de:

• 200 g rahat;
• 200 g nucă măcinată;
• 150 g stafide;
• 3 linguri zahăr pudră;
• 2 linguri cacao.

Pentru a afla modul de preparare, urmăriți video-ul postat de aceasta.

O altă bucătăreasă binecunoscută în mediul online, Gina Bradea, a prezentat rețeta perfectă, pentru un cozonac pufos, pe site-ul pofta-buna.com. Cozonac trebuie frământat de trei ori, și poate fi preparat simplu sau cu nuca și cacao, cu stafide și fructe confiate.

Gina Bradea. Sursă foto: Facebook

Ingredientele de care aveți nevoie sunt:
  • 1 kg faină;
  • 14 g drojdie uscată Dr Oetker sau 40 g drojdie proaspătă;
  • 10 gălbenușuri;
  • coaja de la o lămâie și o portocală;
  • 250-300 g zahăr;
  • 400 ml lapte cald;
  • 150 g unt moale;
  • 50 ml ulei;
  • vanilie sau o păstaie de vanilie;
  • 1 praf de sare;
  • după gust stafide, rahat, cacao, nucă, fructe confiate;
  • 1 ou pentru uns.

Pentru a afla cum puteți prepara rețeta, urmăriți:

Sursă foto: Facebook

Ana-Maria Lipan

Etichete:

  • Cozonac
  • Gina Bradea
  • Jamila
  • masă Crăciun
  • Rețete
Articole similare

Știrile zilei

Lorem ipsum dolor sit amet 24.02.2025

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla ut consequat tellus. Vivamus eget metus a dui tempus posuere. Nam mauris lectus, ornare ut ornare vitae, consequat ac eros. Integer a leo vitae erat faucibus hendrerit bibendum quis dui. Sed …

Știrile zilei

Bărbat prins cu doi metri cubi de lemn, fără acte de provenienţă, în localitatea Lumina 08.02.2024

La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 12.20, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Băneasa – Postul de Poliție Lumina au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unei autoutilitare care se deplasa pe strada Progresului. Cu ocazia …

Știrile zilei

Braconieri depistați cu portbagajul mașinii plin de pește, în zona localității Hârșova 08.02.2024

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma valorificării unei informații, au descoperit într-un autoturism cantitatea de 245 kg de pește proaspăt, specia caras, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. În data 07.02.2024, polițiștii de frontieră …

De la același autor

Știrile zilei

Bărbat prins cu doi metri cubi de lemn, fără acte de provenienţă, în localitatea Lumina 08.02.2024

La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 12.20, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Băneasa – Postul de Poliție Lumina au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unei autoutilitare care se deplasa pe strada Progresului. Cu ocazia …

Știrile zilei

Braconieri depistați cu portbagajul mașinii plin de pește, în zona localității Hârșova 08.02.2024

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în urma valorificării unei informații, au descoperit într-un autoturism cantitatea de 245 kg de pește proaspăt, specia caras, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. În data 07.02.2024, polițiștii de frontieră …

Știrile zilei

Dat de gol de comportamentul suspect: Un tânăr a fost prins de polițiștii constănțeni cu droguri în buzunare 08.02.2024

În noaptea de 7 spre 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate aproximativ 30 de persoane și verificate 5 vehicule și …

Lăsați un mesaj Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Știri

Știrile zilei

Lorem ipsum dolor sit amet 24.02.2025
Bărbat prins cu doi metri cubi de lemn, fără acte de provenienţă, în localitatea Lumina

Știrile zilei

Bărbat prins cu doi metri cubi de lemn, fără acte de provenienţă, în ... 08.02.2024
Braconieri depistați cu portbagajul mașinii plin de pește, în zona localității Hârșova

Știrile zilei

Braconieri depistați cu portbagajul mașinii plin de pește, în zona lo... 08.02.2024
Este OFICIAL: Bazarul "La Ruși" va fi DEMOLAT! Ce spune Primăria Constanța despre această situație

Știrile zilei

Este OFICIAL: Bazarul „La Ruși” va fi DEMOLAT! Ce spune P... 08.02.2024
Dat de gol de comportamentul suspect: Un tânăr a fost prins de polițiștii constănțeni cu droguri în buzunare

Știrile zilei

Dat de gol de comportamentul suspect: Un tânăr a fost prins de poliți... 08.02.2024
za-logo

Ziarul Amprenta se dorește a fi încă de la început platforma unde cititorii din acest județ, dar și din împrejurimi, să poată parcurge cele mai proaspete și utile știri care prezintă evenimentele din jurul lor. Este un demers, trebuie să recunoaștem, curajos, în aceste vremuri când tentațiile sunt mari iar goana după senzațional este la cote maxime. Știm că rolul nostru este acela de câine de pază al societății! Tineri, entuziaști, cu experiență în presa locală, vă asigurăm că Ziarul Amprenta vă va aduce zilnic cele mai bune și utile știri din județul Constanța. Ne propunem, străbătând la pas județul, să vă prezentăm atât viața urbană cât și cea rurală așa cum sunt ele în realitate.

Contactați-ne: contact@ziarulamprenta.ro
Termeni şi condiţii de utilizare Politica de confidențialitate Politica Cookies Politica EU GDPR

Ziarul Amprenta ©2025