Cele mai îndrăgite bucătărese de pe internet se întrec în rețete: Cum pregătesc Jamila și Gina Bradea cozonacul

Știrile zilei
Mirosul cozonacului proaspăt scos din cuptor trezește de fiecare dată amintiri dragi din copilărie, făcându-ne să retrăim momentele petrecute alături de familie. De Crăciun, cozonacul este printre preparatele nelipsite de pe masă. Iată rețetele de cozonac ale celor mai îndrăgite gospodine din mediul online.
Jamila ne prezintă o rețetă moștenită din copilărie, de o dragă vecină. Vloggerița precizează încă de la început că un factor important pentru un rezultat delicios este ca toate ingredientele trebuie sa fie de buna calitate și neapărat la temperatura camerei. Și spațiul de lucru trebuie să fie cald și este necesar să se acorde atenție sporită în momentul preparării aluatului.

Jamila Cuisine. Sursă foto: Facebook
“Înainte de a face cozonacul, trebuie neapărat făcuta maiaua și lăsata să crească. Astfel verificăm drojdia, dacă aceasta este bună, maiaua va crește frumos, iar dacă nu, o putem reface fără să stricam ingredientele. Foarte important este să nu exageram nici cu zaharul pentru că poate opri creșterea aluatului și să nu încălzim laptele excesiv, din același motiv. Laptele trebuie să fie călduț, la fel si untul. Când aluatul și-a dublat volumul, este gata, nu-l lăsați prea mult pentru că poate descrește.”, precizează aceasta pe blogul personal, jamila.ro.
Cozonacul trebuie copt la foc mediu, la aproximativ 160-170 de grade, iar cuptorul trebuie întotdeauna preîncălzit. Cozonacul este gata după 40-50 de minute de stat în cuptor. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a reproduce rețeta Jamilei.
Pentru aluat combinați:
• 500 g lapte cald;
• 200 g zahăr;
• 100 ml unt topit;
• 100 ml ulei;
• 5 gălbenușuri;
• 2 cuburi drojdie (50g);
• 1 kg făină;
• 1 esență de vanilie;
• coajă de la o lămâie.
Pentru umplutură aveți nevoie de:
• 200 g rahat;
• 200 g nucă măcinată;
• 150 g stafide;
• 3 linguri zahăr pudră;
• 2 linguri cacao.
Pentru a afla modul de preparare, urmăriți video-ul postat de aceasta.
O altă bucătăreasă binecunoscută în mediul online, Gina Bradea, a prezentat rețeta perfectă, pentru un cozonac pufos, pe site-ul pofta-buna.com. Cozonac trebuie frământat de trei ori, și poate fi preparat simplu sau cu nuca și cacao, cu stafide și fructe confiate.

Gina Bradea. Sursă foto: Facebook
- 1 kg faină;
- 14 g drojdie uscată Dr Oetker sau 40 g drojdie proaspătă;
- 10 gălbenușuri;
- coaja de la o lămâie și o portocală;
- 250-300 g zahăr;
- 400 ml lapte cald;
- 150 g unt moale;
- 50 ml ulei;
- vanilie sau o păstaie de vanilie;
- 1 praf de sare;
- după gust stafide, rahat, cacao, nucă, fructe confiate;
- 1 ou pentru uns.
Pentru a afla cum puteți prepara rețeta, urmăriți:
Sursă foto: Facebook




