Cum se marinează perfect carnea de miel. Secretul pentru o masă delicioasă de Paște

Știrile zilei
Secretul unei fripturi de miel reușite, care să se topească în gură la masa de sărbători, este felul în care aceasta se marinează.
Fie că alegem marinarea cu iaurt, mai exotică, care ajută la formarea unei cruste crocante şi aromate pe suprafaţa cărnii, fie că alegem varianta clasică cu vin, care frăgezeşte carnea în profunzime, ambele variante durează de la câteva ore până la o zi, iar bucata de carne trebuie să stea la rece îmbibată în marinată.
Friptura marinată cu vin
- Ingrediente
- 1 kg pulpă de miel
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legătură rozmarin
- 50 ml zeamă de lămâie
- 300 ml vin sec
- 100 ml ulei
- 2 linguriţe sare de mare
- 1 linguriţă piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Se combină, zeama de lămâie cu uleiul şi potriveşte cu sare şi piper. Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi rozmarinul, apoi se adaugă într-un bol şi se piseză ca să îşi lase aroma. La final, se toarnă vinul şi se amestecă pentru a se combina gusturile.
Se aşeză într-o pungă pulpa de miel, se toarnă peste ea marinata de vin, masând bine ca să se imbibe peste tot şi se leagă bine punga la gură ca să nu curgă. Se dă apoi la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.
Înainte de a se pune la cuptor, friptura trebuie să ajungă la temperatura camerei. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu iar după ce stă o oră în cuptor acoperită, se îndepărtează folia și se mai lasă în cuptor până se rumenește.





