(FOTO) Cât costă kilogramul de carne de miel în piețele din Constanța

Știrile zilei
Începând de astăzi, 14 aprilie, în halele de lactate din Piața Grivița și Tomis III a început comercializarea cărnii de miel și ied pentru Sărbătorile Pascale. Prețurile sunt stabilite de către producătorii locali.
Încă de la primele ore ale dimineții, constănțenii au luat cu asalt locurile unde se comercializează carne de miel.
Kilogramul de carne costă în acest an 40 de lei, iar oferta este variată.
Carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar.

Vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța asigurând toate condițiile de igienă și siguranță alimentară. De asemenea, medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea.
„Încă din prima zi avem producători care comercializează în cele două piețe, prețul în acest moment fiind de 40 – 45 de lei negociabil/kilogram, ceea ce este un semnal bun, având în vedere că prețul minim se încadrează între 45 – 55 de lei/kg în supermarket”, a declarat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.
În piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel, până sâmbătă, 23 aprilie.







