Meniu special de Revelion și Sfântul Vasile oferit de SC Arimex Comexim 2000 SRL pacienților internați în spitalele constănțene

Știrile zilei
Anul 2018 se încheie în câteva zile, însă pentru unii dintre constănțeni trecerea dintre ani nu îi găsește acasă, alături de cei dragi, ci pe patul de spital. Din fericire mai există oameni cu suflet mare care se gândesc la acești suferinzi și pregătesc penru noaptea dintre ani, dar și pentru prima zi a noului an, un meniu special, cu bucate alese.
Așa cum se întâmplă de mai mulți ani la fiecare sărbătoare mare, societatea care se ocupă de pregătirea meselor zilnice ale pacienților internați în spitalele constănțene, SC Arimex Comexim 2000 SRL, se gândește și la oamenii aflați pe patul de spital. Și pentru ei zilele acestea este sărbătoare.
Astfel că de Revelion masa lor va fi una bogată, cu bucate tradiționale, dar și specifice trecerii dintre ani, cum ar fi peștele.
La cina de Revelion pacienții vor servi trunchi de chefal/Păstrăv la grătar pe pat de legume gratinate (cartofi, broccoli, morcov,conopidă), păstrăv la cuptor pe pat de legume sotate, piept de pui înăbușit și cartofi cu rozmarin la cuptor, cartofi gratinați cu brânză de vaci și smântână, Piftie de purcel.
La desert vor primi portocale, clementine, banane, plăcintă cu mere și scorțișoară, baton cu rom, fanta de Portocale, suc de potocale, suc natural Tedy cu mere / caise / zmeură / căpșuni /morcov și Ceai cu lămâie.
Un început de an îmbelșugat
De asemenea, și în prima zi din an, de Sfântul Vasile, mesele vor fi îmbelșugate.
La micul dejun se va servi ceai cu lămâie, unt, ouă umplute cu pate de ficat și maioneză, ruladă din piept de pui, crenwursti din piept de pui, muștar, cașcaval, brânză topită, cas de vacă, urdă, brânză de vaci, ouă fierte, miere de salcâm, gem de caise/căpșuni iar ca supliment lapte dulce și iaurt.
La felul I se va servi ciorbă de văcuță cu fidea, supă țărănească de văcuță, ciorbă de purcel cu smântână, supă cremă de legume cu fulgi ou, supă de pasăre cu smântână și supă lipovenească de crap românesc.
La felul II va fi tochitură dobrogeană cu garnitură de orez și ciuperci, vrăbioară de vițel în sos ostropel cu piure de cartofi, piept de pui dezosat la tavă cu piure cartofi și pulpe dezosate la cuptor cu pilaf sârbesc. Ca salată, pacienții vor servi murături de iarnă asortate, salată de varză albă și salată de castraveți murați.
De asemenea, desertul va fi tradițional – cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere, mere coapte cu stafide, portocale, clementine, banane.
La cina din prima zi din an, pacienții vor primi piftie de purcel, mușchi a la Stefanie și cartofi țărănești, ruladă de pui cu morcov și spanac pe pat de orez cu legume, friptură de purcel la cuptor în sos vânătoresc cu piure de cartofi, file de crap la cuptor cu lămâie cu mămăliguță, dar și piept de pui înăbușit și cartofi gratinați și ceai cu lămâie, alături de murături de iarnă asortate.
Conducerea societății, prin administratorul Drăghici Vergil, transmite tuturor celor aflați pe patul de spital un mesaj de suflet, așa cum o face de fiecare dată: „Pacienților internați, cu drag le dorim însănătoșire grabnică, și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea seninătatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care pot să le schimbe, şi înţelepciunea de a şti să facă deosebirea dintre acestea. Iar tuturor creștinilor, le dorim să aibă parte de un sfârșit de an binecuvântat iar Dumnezeu să îi aibă sub ocrotirea Lui în Anul Nou ce se apropie, cu nădejdea că acesta să fie răstimp de apropiere față de El, de înțelegere între oameni, de pace în țară și în lume. FERICIȚI ȘI SĂNĂTOȘI, MULȚI ANI!”






