Meniu tradițional de Crăciun pentru pacienții internați în spitalele din Constanța, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL

Știrile zilei
Spiridușii de la „Arimex Comexim 2000 SRL” vor bucătari cu drag meniuri speciale, tradiționale pentru toți pacienții internați în spitalele din Constanța iar Spiridușele, alături de Moș Crăciun, vor aduce pentru toți copiii internați o mulțime de cadouri.
Perioada Crăciunului ar trebui să bucure pe toată lumea, însă există persoane care sunt mai puțin norocoase și ajung să își petreacă Crăciunul în spital. Astfel, societatea Arimex Comexiim 2000 SRL va aduce bucuria și pe chipurile acestora, iar copiii vor simți magia Crăciunului după ce vor primi cadourile și prin prezența lui Moș Crăciun.
Ce vor servi pacienții la micul dejun:
Astfel, pacienții internați în această perioadă în spitalele constănțene au parte de un meniu special, pregătit de angajații SC Arimex Comexim 2000 SRL. Astfel, la micul dejun, pacienții vor primi ceai cu lămâie, unt, tobă de purcel, caltaboș, lebăr, urdă, brânză de vaci, ou fiert, gem de caise, miere, șuncă Praga, brânză topită cu smântănă. Pacienții vor primi și un supliment ce va consta în lapte dulce sau iaurt.
Ce vor servi pacienții la prânz:
La prânz pacienții vor servi la felul I ciorbă de purcel cu tăiței, ciorbă de burtă, ardei iute, supă de văcuță cu smântână, supă de curcan cu tăiței, supă strecurată de legume, supă de pasăre cu spanac și fulgi de ou, iar la felul doi aceștia vor servi sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță, file de crap la tavă cu mămăliguță și lămâie, pulpă de porc la cuptor cu garnitură de legume sotate (cartofi, morcovi, broccoli, fasole verde, conopidă), piept de pui în sos ostropel cu orez și ciuperci, legume sotate cu brânză de vaci, piept de pus rasol cu legume sotate. La desert pacienții vor primi cozonac cu nucă, rahat și stafide și prăjitură cu fructe. De asemenea, ca supliment aceștia vor primi mere, mere coapte cu stafide, mandarine, portocale sau banană.
Ce vor servi pacienții la cină:
La cină pacienții vor servi aripi de pui pane cu piure de cartofi, cârnați de casă cu garnitură de orez și legume, vrăbioară de mânzat în sos de roșii cu piure de cartofi, ficăței de pui rumeniți în cuptor și cartofi gratinați cu brânză și smântână, vrăbioară de mânzat înnăbușită cu piure de cartofi, piept de pui la cuptor și pilaf cu legume, brânză de vaci, piure de cartofi, piept de pui la grătar și cartofi gratinați cu brânză și smântână, iaurt și ceai cu lămâie. La cină pacienții vor servi și salate de murături de iarnă asortate, varză albă, castraveți murați sau sfeclă roșie. Desertul va consta în napolitane.
Bucatele vor fi sfințite de preotul Cristea Gigi care va și oficia înălțătoarea slujbă religioasă.
„Mulțumim din nou echipelor Dobrogea Grup SA, Delaco Distribution SRL, Smitfhfield Romania SRL, Ella Glob SRL, Arimex Comexim 2000 SRL, Marton Fruct SRL, IF Lazăr Victoria, PFA Dumitra Laura-Elena, SC Euro Consumer SRL, Gecam SRL, Zbornicul SRL, pentru grija și sprijinul permanent acordat.
Tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică și ne rugăm ca bunul Dumnezeu și Maica Domnului să le tămăduiască sufletele și trupurile, să-i binecuvânteze, să le dea putere să spere, să ierte, să iubească și să întâmpine toate greutățile zilelor ce vor urma.
Iar bucuria, dragostea și speranța să ne însoțească în aceste momente de sfântă sărbătoare și să ne aducă Domnul un An Nou, cu pace, belșug și spor în toate cele bune!”, a declarat Drăghici Vergil, administratorul societății.
Foto: Arhivă
Citește și:






