Rețete de BRUSCHETE pentru cei mici. Vezi micul dejun perfect cu care poate începe o zi de școală!

Mama și copilul
Pe lângă veșnicele cereale cu lapte, brânză topită, cremvurști, pateu sau unt cu gem pentru micul dejun, cei mici pot avea o alimentație sănătoasă consumând bruschete la micul dejun, înainte de a pleca la școală.
Meniurile pe care mamele se străduiesc să le pregătească dimineața, înainte ca cel mic să meargă la școală, devin o problemă atunci când copilul se plictisește repede de același fel de mâncare. Această problemă poate fi ușor înlăturată cu următoarele rețete de bruschete.
Una dintre cele mai cunoscute rețete de bruschete este cea cu usturoi, roșii și busuioc. Ingrediente:
- Felii de pâine sau baghetă;
- Usturoi;
- Ulei de măsline;
- Busuioc proaspăt;
- Sare, piper.
Pâinea sau bagheta se rumenește. Roșiile trebuiesc decojite și tăiate cubulețe. Cu un cățel de usturoi se unge pâinea rumenită, dar acesta poate fi pus și tăiat mărunt pe felie. Se picură ulei de măsline peste felie și apoi se adaugă cubulețele de roșii alături de busuioc. Sarea și piperul se adaugă după gust.
Bruschetele cu prosciutto și parmezan pot reprezenta de asemenea un mic dejun consistent pentru cel mic. Ingrediente:
- O baghetă de pâine;
- Doi căței de usturoi;
- Două roșii mari;
- Busuioc;
- Prosciutto;
- Parmezan feliat subțire.
Bagheta de pâine trebuie feliată și prăjită pe o tavă, în cuptor, până devine aurie. Roșiile se taie cubulețe și busuiocul trebuie tocat. Acestea se lasă la macerat cu puțin ulei de măsline. Feliile se scot din cuptor și se ung cu usturoi, iar deasupra se adaugă amestecul de roșii, busuioc și ulei. Se adaugă la final o felie de prosciutto și parmezan.
Bruschete cu legume care se prepară rapid și ușor
Dacă cel mic nu are o atracție atât de mare față de bruschetele cu parmezan și prosciutto, există și rețete de bruschete fără aceste două ingrediente. Aceste rețete necesită în principal legume și condimente.
Bruschete cu măsline busuioc și roșii, ingrediente:
- O ciabatta cu roșii și măsline;
- Doi căței de usturoi;
- O roșie mare;
- Ulei de măsline;
- Oregano;
- Busuioc;
- Sare, piper.
Pâinea se taie felii și se picură puțin ulei de măsline pe ea. Se pune la prăjit în cuptorul încins la 150 de grade. Roșiile se taie cubulețe alături de măsline și se amestecă într-un bol cu oregano, busuioc și sare și piper. Pâinea se scoate din cuptor și se unge cu usturoiul decojit. Amestecul obținut se pune peste felia de pâine.
Bruschete cu roșii și pătrunjel, ingrediente:
- Pâine;
- Usturoi;
- Roșii;
- Pătrunjel;
- Sare;
- Ulei de măsline.
Pâinea trebuie prăjită și unsă cu usturoi. Roșiile le puteți tăia cubulețe mici și se amestecă cu pătrunjelul tăiat mărunt. Pe fiecare felie de pâine se pune acest amestec, se presară sare și se stropește cu ulei de măsline.
Pentru cei mai pretențioși, mamele pot încerca rețetele cu somon sau cu bacon. Acestea pot oferi o stare de energie constantă celui mic pe parcursul unei zile de școală.
Rețeta de bruschete cu somon și cremă de brânză, ingrediente:
- O pâine baghetă;
- 140 g somon afumat;
- 200 g cremă de brânză;
- 150 g măsline verzi, fără sâmburi;
- Mărar proaspăt sau alte verdețuri.
Bagheta trebuie tăiată în felii și băgată la cuptor timp de 10 – 15 minute. După ce acestea sunt suficient de rumenite, le ungeți cu cremă de brânză, puneți bucățile de somon alături de feliile de măsline și mărar peste.
Rețetă de bruschete cu bacon, ingrediente:
- Pâine;
- Roșii cherry;
- Bacon;
- Mozzarella;
- Ulei de măsline;
- Busuioc;
- Sare, piper.
Pâinea se unge cu puțin ulei și se lasă la rumenit pentru 10 – 15 minute. Roșiile, busuiocul și usturoiul zdrobit se adaugă într-un bol unde se amestecă bine, alături de sare și piper. Feliile de bacon se prăjesc câteva minute în tigaie, până se rumenesc. Feliile de pâine proaspăt scoase din cuptor se ung cu usturoi, peste acestea se adaugă amestecul de roșii, bacon și o felie de mozzarella. La final, bruscheta se mai poate adăuga la cuptor câteva minute pentru a se topi mozzarella.
Sursă: www.apropotv.ro
Sursă foto: www.pexels.com








