„Cornulețele dobrogene”, noile bunătăți care au primit atestatul de produs tradițional

Cultură
Direcția pentru Agricultură a Județului Tulcea a primit în această săptămână, atestatul de produs tradițional pentru „cornulețele dobrogene”, scrie Agerpres.ro.
Acesta reprezintă al XII-lea produs realizat de o firmă din comuna Greci, pe baza rețelelor locale.
Noul produs tradițional este făcut cu borș și are în compoziție rahat incolor, deosebindu-se astfel de celelalte două produse atestate de același producător: „cornulețe cu rahat” și „cornulețe cu unt și nucă”, a declarat directorul executiv al DAJ, Mirela Miiler, pentru Agerpres.
„Un produs tradiţional e un produs deosebit, pentru că atestatul obţinut garantează că este făcut din materii prime fără adaosuri şi păstrează o anumită tradiţionalitate, în reţetă, în preparare, în materia primă folosită care e locală, specifică zonei„, a menţionat Mirela Miiler.
De asemenea, până în această săptămâna, județul Tulcea a avut atestate încă opt produse pe bază de pește, toate realizate de o firmă din Tulcea, o telemea de capră, produsă în comuna Stejaru și 11 produse de panificație, gemuri și dulceață produse de o firmă din comuna Greci, atestate ca fiind tradiţionale, conform Registrului naţional al Ministerului Agriculturii.
Sursa: www.agerpres.ro
Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)
Citește și:
„Plăcintă Dobrogeană”, înregistrată OFICIAL în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene







