Cum se consumă corect turmericul

Sănătate
Unul dintre cele mai bune condimente, turmericul oferă un gust unic mâncării şi oferă numeroase beneficii pentru sănătatea corpului tău.
Acest condiment se bucură de proprietăţi antioxidante, antiinflamatorii dar şi anti-îmbătrânire, iar pentru a te bucura din plin de aceste calităţi este suficient să îl consumi în apă caldă. Potrivit specialiştilor consumul de apă caldă cu turmeric, mai ales în prima parte a zilei are beneficii asupra mai multor afecțiuni.
Remediul naturist pentru artrită
Tocmai datorită proprietăţilor antinflamtoare de care se bucură, turmericul este un bun tratament naturist dacă te confrunţi cu artrită. La baza acestei afirmaţii stă un studiu realizat în anul 2012 care a firmă că acest condiment este mai eficient decât medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi diclofenacul. Şi este atât de simplu de folosit şi de procurat încât ar fi şi păcat să nu încerci. În cazul în care te confrunţi cu inflamaţie cronică poţi să apelezi cu toată încredera la el.
Îți protejează ficatul
Acțiunea sa asupra organismului se resimte și asupra ficatului, mai ales că participă într-un mod activ la regenerarea celulelor hepatice deteriorate și totodată previne lezarea toxică.
Anul 2009 a venit la pachet cu un studiu făcut de către Universitatea de Biochimie și Comunicații de Cercetare Biofizică care a studiu care a demonstrat capacitatea suplimentelor de curcuma pentru a inversa simptomele diabetului. Deci este un aliat al sănătății generale.
Pentru că alcalinizează organismul va ține în felul acesta tumorile la distanță, fiind un excelent remediu anti-cancer.
Un simplu condiment te poate salva de la o serie întreagă de afecțiuni. Substanța sa activi, curcuma, este cel mai bun aliat al sistemului cardivascular, îndepărtând depunerile de placă din artere și protejând venele de apariția cheagurilor de sânge.
Sursa: www.click.ro







