Sucul de sfeclă roşie, elixir pentru întărirea imunității în sezonul rece

Sănătate
Sucul de sfecla roșie este considerat un bun remediu natural pentru diverse afecțiuni, datorită numeroaselor sale proprietăți și valori nutriționale. Acesta este utilizat pentru a reduce tensiunea arteriala și inflamațiile, pentru a preveni demența sau pentru a îmbunătăți funcția hepatica.
Consumul de suc de sfeclă roșie poate crește rezistența fizică, poate îmbunătăți fluxul de sânge și poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, arată unele cercetări.
Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina C, magneziu, fier, cupru şi fosfor.
Beneficiile sucului de sfeclă roșie
Reglează glicemia
Sucul de sfecla roșie stabilizează glicemia pacienţilor cu diabet de tip I şi II. Are efecte diuretice şi previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.
Protejează ficatul
Sucul de sfeclă roşie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora şi le stimulează să funcţioneze normal. Sfecla roşie previne evoluţia hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.
Proprietăţi antitumorale
Sfecla roşie conţine enzime şi substanţe cu proprietăţi antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul şi salata sunt cele mai bune pentru tratarea şi prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne şi tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal şi cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanţe antioxidante.
Ţine tensiunea sub control
O jumătate de pahar de sfeclă roşie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa iniţială.
Înmulţeşte globulele roşii
Sfecla roşie conţine fier, magneziu şi vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roşii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte un pahar de suc de sfeclă roșie, o dată la două zile.







