Ce este indicat să consumi când suferi de o toxiinfecție alimentară
Sănătate
În cazul unei toxiinfecții alimentare, ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este acela de a mânca, însă importantă este hidratarea, scrie Exquis.ro.
Toxiinfecția alimentară este cauzată de consumul alimentelor contaminate. Organismele infecțioase, respectiv bacteriile, virușii sau paraziții, precum și toxinele acestora reprezintă factorii principali ai unei toxiinfecții alimentare.
Simptomele toxiinfecției alimentare variază în funcție de surse de contaminare.
Majoritatea tipurilor de toxiinfecții alimentare provoacă unul sau mai multe dintre următoarele simptome:
- Greață;
- Vărsături;
- Dureri abdominale și crampe;
- Febră.
Simptomele pot începe chiar la câteva ore după ce alimentele contaminate au fost contaminate, sau zile, săptămâni mai târziu.
Remediile la domiciliu pentru intoxicația alimentară includ, de obicei, odihnă și hibratare, însă o altă opțiune, este utilizarea probioticelor, care sunt alimente sau suplimente nutritive ce conțin bacterii vii.
Deși veți dori să evitați lactatele atunci când vă recuperați după o toxiinfecție alimentară, iaurtul sau chefirul, o băutură din lapte fermentat, sunt acceptabile, deoarece conțin probiotice.
În cazul unei intoxicații alimentare, cel mai indicat este să reveniți treptat la modelul alimentar normal.
În aceste cazuri de intoxicație alimentară trebuie să începeți prin a mânca alimente fade, iar apoi introduceți treptat alimente noi. De evitat sunt alimentele bogate în zahăr și grăsimi.
Sursa: www.exquis.ro
Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)
Citește și:
Care sunt remediile care ajută la diminuarea durerilor de stomac