Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru sezonul rece care te țin departe de răceală
Sănătate
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi la nivel mondial, iar beneficiile pe care ni le aduce le pune în capul listei băuturilor pe care să le consumăm în sezonul rece.
Iarna este perioada în care suntem cel mai predispuși să ne îmbolnăvim.
Consumând trei-patru căni de ceai zilnic, putem reduce problemele precum răceala și tusea.
Apreciat de majoritatea iubitorilor de ceai, ceaiul masala este băutura preferată în timpul iernii. Preparat folosind un amestec de diverse condimente, ceaiul ajută la menținerea căldurii. Datorită proprietăților antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice prezente, ceaiul masala ține tusea, răceala și gripa la distanță, conform DCNews.ro.
Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale imunostimulatoare. Consumul regulat de ceai de ghimbir poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, protejându-te astfel împotriva răcelilor și gripei care sunt mai des întalnite în sezonul rece. Substanțele active din ghimbir au proprietăți antibacteriene și antivirale care luptă împotriva agenților patogeni, conform acasă.ro.
Echinacea este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului imunitar. Planta medicinală conține compuși cu proprietăți imunostimulatoare. Ea stimulează producția de globule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor, crește producția de citokine care intervin în mecanismele de apărare a organismului și susțin răspunsul inflamator în caz de infecții, conform Medicool.ro.
Una dintre cele mai populare rețete de ceai, cel de mușețel, ideală pentru a te relaxa într-o zi aglomerată. Este un ceai delicios și cu multe beneficii pentru corp&minte: Întărește imunitatea scăzută, are un rol benefic pentru problemele de stomac și ajută, de asemenea, la scăderea nivelului de zahăr din sânge, conform Whirpool.ro.
Sursă Foto: Unsplash / Pexels / Pixabay
Surse:acasă.ro / DCNews.ro / Medicool.ro / Whirpool.ro / Biosimterra